BBQ kuracie stehná, ako ich robí Zdeněk Pohlreich

Suroviny:

  • vykostené horné kuracie stehná s kožou
  • Marináda:
  • olivový olej
  • pomarančová šťava
  • pomarančová kôra
  • limetová šťava
  • nastrúhaný zázvor
  • nasekaná mladá cibuľka
  • sójová omáčka
  • nasekaná čili paprička
  • soľ
  • lyžica medu
  • koňak Grand Marnier

Postup:

  1. Mäso naložíme na pár hodín do marinády, potom ho dáme na gril kožou dolu a po čase ho obrátime.
  2. Med má tendenciu spáliť sa do čierna, preto grilujeme pomaly.
  3. Marinádu počas grilovania zredukujeme na omáčku, ktorou prelievame mäso pri servírovaní.
  4. Na troche oleja opražíme cibuľu s cenakom, pridáme mäso, opražíme ho, zmiernime oheň, zakryjeme a dusíme, kým mäso nie je hotové.