Beef Stroganov

Suroviny:

  • maslo
  • hovädzia roštenka alebo sviečkovica pokrájaná na pásiky
  • nadrobno nakrájaná šalotka
  • šampiňóny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • estragón
  • kyslá smotana

Postup:

  1. Maslo zohrejeme na pavnici a rýchlo na ňom dohneda opražíme hovädzie mäso. Osolíme ho, okoreníme a ešte premiešame.
  2. Mäso preložíme na tanier a odložíme do tepla.
  3. Do panvice hodíme šalotku, opražíme ju a preložíme na tanier.
  4. Potom do panvice pridáme kúsok masla a opražíme na ňom šampiňóny.
  5. Ochutíme ich muškátovým orieškom a estragónom.
  6. Primiešame kyslú smotanu a necháme to celé prehriať. Pridáme mäso a šalotkou, dochutíme a môžeme podávať.
  7. Podávame na širokých cestovinách – najlepšie sú fettuccine.