Cassoulette

Suroviny:

  • kačacie stehná
  • kačacia masť
  • biela fazuľa
  • rozmarín, tymian, bobkový list, petržlenová vňať
  • neúdená slanina aj s kožou
  • neúdené klobásy
  • vývar
  • cesnak

Postup:

  1. Kačacie stehná riadne osolíme a v nízkej miske prikrytej fóliou necháme odstáť v chladničke cez noc.
  2. Na druhý deň stehná okoreníme a opražíme na panvici, aby pustili masť a koža schrumkavela.
  3. Zalejeme ich kompletne kačacou masťou a v rúre pečieme pri teplote 90 °C asi 4 hodiny.
  4. Bielu fazuľu namočíme na noc do vody.
  5. Na druhý deň ju varíme 2 hodiny spolu s bylinkami.
  6. Potom vodu zlejeme a bylinky vyhodíme.
  7. Klobásu pokrájame na menšie kúsky a opražíme spolu s plátkami slaniny.
  8. Do výpeku s klobásami a so slaninou pridáme fazuľu, všetko zalejeme vývarom a prihodíme neočistené strúčiky cesnaku.
  9. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 2 hodiny.
  10. Na záver ponoríme kačacie stehná do fazule, aby sa prehriali.