Cestoviny so šalviovou omáčkou

Suroviny:

  • tagliatelle alebo iné široké rezance
  • maslo
  • čerstvé šampiňóny
  • šalviové listy
  • sladká smotana
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na panvici zohrejeme maslo a dochrumkava na ňom opražíme listy šalvie.
  2. Šalviu vyberieme a dáme osušiť na papierovú utierku.
  3. Z húb odkrojíme nožičky, ošúpeme ich, nakrájame na plátky a hodíme na panvicu s horúcim šalviovým maslom.
  4. Trochu ich podusíme, pridáme smotanu, prevaríme, dochutíme soľou a a korením.
  5. Cestoviny, ktoré sme uvarili, kým sa šampiňóny dusili, nasypeme do panvice s omáčkou a premiešame.
  6. Zmes naložíme na taniere a posypeme chrumkavou šalviou.
  7. Dosolíme a môžeme jesť.