Cestoviny so zajačím ragú

Suroviny:

  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 mrkvy nakrájané najemno
  • 3 zelerové stonky nakrájané najemno
  • olivový olej
  • polovica mladého zajka s vnútornosťami, vykostená a nakrájaná na centimetrové kocky
  • za hrsť najemno nakrájanej petržlenovej vňate
  • pár lístkov šalvie
  • 3 bobkové listy
  • 2 vetvičky tymianu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • pár cherry paradajok
  • chianti
  • maslo
  • 0,5 l vývaru
  • nastrúhaný syr pecorino

Postup:

  1. V hrnci na oleji opražíme zeleninu, pridáme mäso, bylinky a korenie.
  2. Polovicu paradajok nakrájame najemno, zvyšok iba rozpolíme a všetko pridáme k mäsu.
  3. Zvoľna dusíme 1,5 hodiny aj s trochou vývaru.
  4. Pečeň nakrájame na menšie kocky a pridáme do takmer hotového jedla.
  5. Prilejeme chianti a zvyšný vývar, povaríme a všetko spojíme kúskom masla.
  6. Podávame na širokých cestovinách a posypané pecorinom.