Chicken Satay

Suroviny:

  • 8 vykostených kuracích stehien nakrájaných na pásiky
  • 8 drevených špajdlí
  • Na marinádu:
  • 2 stonky citrónovej trávy nakrájané nadrobno
  • 2 šalotky nakrájané najemno
  • 3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
  • 2 čili papričky nakrájané na drobno
  • 1 kúsok veľkosti palca nastrúhaného galangalu alebo zázvoru
  • ½ lyžice kurkumy
  • 2 lyžice mletého koriandra
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • 2 lyžice oleja

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a prelejeme nimi mäso.
  2. Necháme ho marinovať aspoň hodinu, najlepšie cez noc.
  3. Špajdle namočíme do vody, nech na grile nezhoria.
  4. Potom na ne ponapichujeme kúsky mäsa, pričom necháme aspoň tretinu voľnú na pohodlné držanie.
  5. Grilujeme na grile zo všetkých strán približne 5 minút.
  6. Podávame namáčané v arašidovej omáčke.