Chocolate Fudge Cake

Suroviny:

  • Na korpus:
  • 400 g polohrubej múky
  • 250 g trstinového cukru
  • 100 g cukru muscovado
  • 50 g kakaového prášku
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 125 ml kukuričného oleja
  • 300 ml studenej vody
  • Plnka a poleva:
  • 175 g horkej čokolády (70 %)
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 275 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

  1. Rúru zohrejeme na teplotu 180 şC.
  2. Maslom vymažeme dve formy na pečenie s priemerom 20 cm.
  3. V miske zmiešame múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  4. V samostatnej nádobe vyšľaháme vajcia so smotanou a vanilkou.
  5. Zvlášť vymiešame rozpustené maslo s olejom a miešame, kým sa nespoja, potom pridáme vodu.
  6. Do tohto základu pridáme suché suroviny a pomaly vymiešajte.
  7. Pridáme smotanovo-vaječnú zmes a vymiešame dohladka.
  8. Nalejeme do foriem a pečieme 50 až 55 minút.
  9. Po vybratí z rúry necháme 15 minút chladnúť a potom cesto vklopíme z foriem.
  10. Na polevu dáme na 2 minúty zohriať maslo do mikrovlnky a necháme ho trošku vychladnúť.
  11. Potom maslo vyšľaháme, pridáme preosiaty cukor, a šľaháme, kým nebude maslo ľahké a nadýchané.
  12. Pomaly pridáme vanilku a najemno nastrúhanú čokoládu.
  13. Vyšľaháme dohladka.
  14. Štvrtinu krému použijeme na zlepenie tortových plátov, zvyškom natrieme vrch a boky.