Chrumkavá kačica

Suroviny:

  • 1 veľký hrniec, do 3/4 plný vriacej vody
  • 1 celá kačica
  • 50 g cukru
  • 50 g soli
  • 1 lyžička korenia piatich chutí (badián, klinčeky, škorica, sečuánske korenie, fenikel)
  • 200 ml melasového sirupu
  • ˝ litra horúceho oleja

Postup:

  1. Celú kačicu ponoríme do hrnca s vriacou vodou.
  2. Keď koža začne meniť farbu, vyberieme ju.
  3. Brušnú dutinu kačice poprášime cukrom, soľou a korením.
  4. Kožu potrieme sirupom.
  5. Kačicu necháme zavesenú 2 hodiny, kým neoschne, aby bola chrumkavá.
  6. Funguje to aj v chladničke cez noc, bez zakrývania.
  7. Rúru na pečenie predhrejeme na teplotu 190 ºC a kačicu pečieme 45 minút, kým koža nie je hnedočervená.
  8. Pred servírovaním kačicu prelejeme horúcim olejom, aby bola chrumkavejšia.
  9. Podávame ju s ryžou a so sójovou omáčkou.