Crostini s dubákmi a vin santo

Suroviny:

  • Niekoľko pekných mladých dubáčikov
  • citrón
  • olivový olej
  • maslo
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 125 ml vína passito di panteleria alebo suchej marsally
  • 8 plátkov bieleho chleba, bagety

Postup:

  1. Hríby nakrájame pozdĺžne na 3-5 mm plátky.
  2. Na panvici rozohrejeme olej s maslom, pridáme trochu hnedého cukru (ak nemáme naozaj sladké víno), a pri vyššej teplote do hneda opekáme dubáky.
  3. Potom teplotu zmiernime, dubáky osolíme, okoreníme, chvíľu dusíme, následne pokvapkáme citrónovou šťavou a zalejem vínom.
  4. Víno necháme odpariť, až na malý zvyšok, ktorý začína karamelizovať.
  5. Vyberieme opatrne z panvice a upravíme ešte teplé na opečený (najlepšie na grile) chlebík s niekoľkými kvapkami zvyšnej omáčky.
  6. Úžasne voňavé a chrumkavé.