Crostini s paradajkami a kaparami

Suroviny:

  • 4 – 6 sardeliek
  • 8 mäsitých paradajok
  • 2 lyžice malých kapár
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 8 plátkov bieleho chleba, bagety

Postup:

  1. Paradajky sparíme, ošúpeme, rozkrojíme, odstránime jadierka a šťavu, nakrájame na asi 1 cm kocky.
  2. Na panvici rozpálime olej, pridáme sardely a opekáme ich, až kým sa nerozpustia, postupne pridávame kapary, paradajky a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Miešame, kým sa neodparí nadbytočná tekutina, mierne osolíme a okoreníme.
  4. Podávame ešte vlažné alebo aj chladené na opečenom (najlepšie na grile) bielom chlebe.