Falafel

Suroviny:

  • 200 g
cícer suchý
  • 1 ks
cibuľa
  • 1 strúčik
cesnak
  • 1 lyžička
rasca rímska mletá
  • 1/2 lyžičky 
koriandrové semienka mleté
  • zväzok
petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • veľa
oleja

Postup:

  1. Cícer namočíme do vody na 24 hodín
  2. Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Rozmixujeme na homogénnu hmotu.
  3. Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  4. Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky.
  5. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky.
  6. Olej (veľa oleja) poriadne rozpálime.
  7. Vkladáme guľky a smažíme do zlatohneda, 3 - 4 min.
  8. Hotové guľky ukladáme na savý papier, aby sa zbavili prebytočného oleja.