Foie gras

Suroviny:

  • 1 pečeň z vykŕmenej husi
  • 1 l mlieka
  • koňak
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Namočíme husaciu pečeň do mlieka a necháme na noc v chlade.
  2. Ráno ju v prstoch rozoberieme na menšie kúsky, povyťahujúc všetky cievy, nervy, blany.
  3. Posolíme, pokoreníme mletým čiernym korením, môžeme pridať kvapku koňaku.
  4. Vyformujeme do valca, zabalíme natesno do veľa vrstiev potravinovej fólie.
  5. Vhodíme valec do hrnca s vriacou vodou, vypneme sporák a necháme vychladnúť pečienku pod pokrievkou.
  6. Zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky na 5 dní.
  7. K práci popíjame ten koňak, čo som spomínal.