Gambas al pil-pil

Suroviny:

  • 300 g očistených kreviet (len s chvostíkom)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 - 4 sušené chilly papričky
  • štipka mletej sladkej červenej papriky
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ
  • 1 dcl olivového oleja

Postup:

  1. Krevety umyjeme a riadne vysušíme.
  2. Cesnak očistíme a nakrájame po dĺžke na cca 1mm jemné plátky.
  3. Chilly nasekáme na drobné kúsky, podľa odvahy necháme aj semiačka.
  4. Rozohrejeme v trúbe (240ºC) primerane veľkú zapekaciu misku s olivovým olejom (cca 0,5cm do výšky misky)
  5. Do rozohriateho oleja pridáme cesnak, opekáme do zlatista (pozor nespáliť), pridáme chilly a vytiahneme misku z trúby, pridáme riadne osušené krevety.
  6. Mierne osolíme, poprášime paprikou, premiešame, posypeme na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
  7. Misu položíme na stôl a podávame s bielym chlebom, najlepšie ciabattou.