Game Burger

Suroviny:

  • mleté mäso z mladej lane, danielky alebo niečoho podobného
  • soľ, mleté čierne korenie
  • šampiňóny
  • veľká červená cibuľa
  • aceto balsamico konzumnej kvality
  • biely chlieb
  • maslo
  • olej

Postup:

  1. Šampiňóny pokrájame na plátky a podusíme na masle, dochutíme soľou a korením, odstavíme bokom.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky a dáme dusiť na panvicu s olejom.
  3. Keď zmäkne, zalejeme ju bohato balsamicom, necháme odpariť a postupne skaramelizovať.
  4. Odstavíme na neskoršie použitie.
  5. Z chlebovej striedky vykrojíme kolieska s priemerom asi 8 cm v dvojnásobnom počte, ako máme počet plátkov mäsa.
  6. Dáme zľahka opiecť na gril z oboch strán.
  7. Najemno zomleté mäso okoreníme a osolíme, vytvarujeme do koliesok s priemerom asi 10 cm a hrúbkou 1,5 cm.
  8. Grilovací rošt potrieme olejom a plátky mäsa z oboch strán grilujeme po 2 minúty.
  9. Na koliesko chleba naložíme vrstvu cibule, položíme koliesko mäsa, pár šampiňónov a prikryjeme druhým plátkom chleba.
  10. Okamžite môžeme konzumovať.