Halászlé od Ildikó

Suroviny:

  • 1,5 kg rôznych sladkovodných rýb (zubáč, lieň, plotica…)
  • 3 veľké cibule
  • 3 štipľavé červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 1 paradajka
  • 200 ml červeného vína
  • 3 lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ, mletá červená paprika

Postup:

  1. Najlepšie je variť to v kotlíku, ak máme.
  2. Ryby očistíme, nakrájame na 3 cm široké pásiky, nasolíme a necháme hodinu odstáť.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku na pásiky, paradajku na kolieska.
  4. Na dno kotla dáme polovicu cibule, na to ryby a navrch papriku, zvyšok cibule a paradajku.
  5. Zalejeme to 1,5 litrom vody, akurát aby boli suroviny zakryté.
  6. Privedieme do varu a pridáme papriku.
  7. Vhodné je miešať trasením kotla, pri miešaní varechou by sa rozlámali kúsky ryby.
  8. Necháme variť na miernom plameni 10 minút, dochutíme soľou, prípadne paprikou, dolejeme víno a varíme ešte pol hodiny, kým nie sú ryby uvarené.
  9. Podávame s bielym chlebom.