Jahňacina s kuriatkami a mascarpone z woku

Suroviny:

  • 400 g jahňaciny zo stehna alebo pleca
  • 300 g špenátových lístkov
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • 250 g húb kuriatok
  • 125 g mascarpone
  • 1 dcl mäsového vývaru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 citrón
  • 1 lyžica masla
  • arašidový olej
  • čierne korenie
  • soľ
  • za hrsť šalviových lístkov
  • Marináda na mäso:
  • 2 lyžičky balsamico octu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • sušený tymian
  • čierne korenie

Postup:

  1. Mäso riadne odblaníme a nakrájame na tenké plátky (max 2 cm široké).
  2. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s balsamicom, olejom, tymianom a čiernym korením.
  3. Mäso zalejeme marinádou a necháme v chlade odležať aspoň ½ hodiny.
  4. Citrón riadne umyjeme, kôru nastrúhame a vytlačíme 2 lyžice šťavy.
  5. Citrónovú kôru a šťavu zmiešame s mascarpone a vývarom, osolíme a okoreníme.
  6. Do woku pridáme mäso a za stáleho miešania pečieme cca 3 min, potom vyberieme a osolíme.
  7. V rozohriatom woku opražíme píniové oriešky do zlatista a odložíme.
  8. Do woku pridáme 2 lyžice arašidového oleja a do chrumkava opražíme dobre osušené šalviové lístky, vyberieme a odložíme.
  9. Následne vložíme do woku špenátove listy, 1-2 min mierne podusíme, ale ešte chrumkavé vyberieme a odložíme.
  10. Vo woku rozohrejeme maslo a 1 lyžicu arašidového oleja, postupne pridávame na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, kuriatka a restujeme cca 3 min.
  11. Dochutíme soľou a korením.
  12. Pridáme orestované mäso, píniové oriešky a špenát, zalejeme zmesou z mascarpone, dobre premiešame a necháme 3 min dôjsť aby sa chute vzájomne zliali.
  13. Podávame posypané opraženými chrumkavými šalviovými lístkami a malými čerstvými zemiakmi (prípadne zemiakovou „slamou“) opečenými na arašidovom oleji.