Kotlíkový guláš

Suroviny:

  • 250 g bravčovej masti
  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 1 kg diviny
  • 1 kg cibule nakrájanej na drobno
  • 1 kg paradajok
  • 500 g čerstvej papriky
  • mletá sladká paprika
  • mletá štipľavá paprika
  • voda
  • soľ
  • 1 - 2 fľaše červeného vína
  • 300 g zemiakov
  • voda

Postup:

  1. V kotli na masti dohneda opražíme cibuľu.
  2. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme ho zo všetkých strán dohneda.
  3. Prilejeme víno, vodu, pridáme nakrájané paradajky a papriky, dochutíme mletou paprikou a necháme pomaličky vrieť, pravidelne premiešavame.
  4. Po dvoch hodinách pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a varením ďalšiu hodinu necháme zahustiť na požadovanú konzistenciu.
  5. Podávame s chlebom alebo aj bez.