Kuracie pečene peri peri

Suroviny:

  • maslo
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 200 g šampiňónov
  • 250 g kuracích pečení
  • 5 ml oregana
  • 2,5 ml muškátového orieška
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • šťava z citróna
  • Omáčka:
  • olivový olej
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • rozdrvená čili paprička
  • 125 ml paradajkovej šťavy
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • worcesterská omáčka
  • 2 ml cayenského korenia
  • Na zahustenie:
  • 25 ml kukuričnej múky
  • 5 ml mletej papriky
  • 5 ml čili korenia
  • 150 ml kyslej smotany
  • tabasco

Postup:

  1. Na omáčku dáme do menšej panvice nahriať olivový olej.
  2. Na oleji opražíme cesnak a čili papričku, postupne primiešame paradajkovú šťavu, jogurt a worcesterskú omáčku, cayenské korenie a necháme prehriať.
  3. V miske zmiešame kyslú smotanu, kukuričnú múku, mletú papriku, čili korenie, muškátový orech, oregano a tabasco.
  4. Následne to celé vmiešame do zmesi na panvici a necháme prevrieť.
  5. Odstavíme bokom do tepla.
  6. Na masle opražíme cibuľu.
  7. Pridáme k nej huby, opražíme ich a troška podusíme, pokvapkáme citrónovou šťavou.
  8. Primiešame nakrájané pečene a varíme 5 minút.
  9. Pridáme omáčku a primerane okoreníme a osolíme.
  10. Varíme ešte asi 5 minút.
  11. Podávame s chlebom.