Lasagne al forno

Suroviny:

  • lasagne domáce alebo z obchodu
  • olivový olej
  • cibuľa nasekaná nadrobno
  • zelerové stonky nakrájané nadrobno
  • mleté hovädzie mäso
  • paradajkový pretlak
  • bobkový list
  • hovädzí vývar
  • petržlenová vňať
  • mozarella
  • nastrúhaný parmezán

Postup:

  1. Na oleji opražíme cibuľu a celerové stonky, pridáme mäso a opražíme ho dohneda.
  2. Primiešame paradajkový pretlak, bobkový list, podlejeme vývarom a hodinu dusíme do zmäknutia.
  3. Nakoniec ešte pridáme petržlenovú vňať.
  4. Vyberieme bobkový list.
  5. Lasagne krátko povaríme v slanej vode s olejom a scedíme ich.
  6. Na malý hlboký plech na pečenie vymazaný olejom striedavo vrstvíme plátky cestovín, mäsovú zmes a plátky mozzarelly.
  7. Poslednú vrstvu cestovín zasypeme parmezánom a dáme piecť do rúry vyhriatej na teplotu 200 ºC.
  8. Pečieme 30 – 35 minút.
  9. Necháme odstáť 15 minút a podávame nakrájané na kocky.