Lasagne alla Bolognese

Suroviny:

  • olivový olej
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 2 na drobno nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 nadrobno nakrájaná zelerová stonka
  • 1 nadrobno nakrájaná mrkva
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 ml konzerovaných paradajok
  • hrsť petržlenovej vňate
  • hrsť bazalkových lístkov
  • čerstvo uvarené cestoviny lazane
  • syr pecorino
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na panvicu nalejeme olej a keď je horúci, vhodíme doň cibuľu a cesnak.
  2. Opražíme pekne do sklovita.
  3. Pridáme zelerovú stonku a mrkvu, dusíme 5 minút.
  4. Na tomto základe dohneda opražíme mäso, potom pridáme paradajky a bylinky, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  5. Dusíme za občasného miešania pol hodiny.
  6. Do zapekacej misy nakvapkáme olivový olej a striedavo prekladáme vrstvu cestovín s vrstvou omáčky.
  7. Na záver lazane zasypeme strúhaným syrom.
  8. Vložíme ich do rúry vyhriatej na teplotu 200 °C a pečieme pol hodiny alebo kým syr nebude zlatohnedý.
  9. Podávame pokrájané na kocky.