Lečo ako od Lucie

Suroviny:

  • 1 nožička nevysušenej mierne štipľavej maďarskej paprikovej klobásy
  • 4 slušné paradajky
  • 1 veľká mladá cibuľa
  • 2 zelené papriky, z toho jedna štipľavá
  • 4 vajcia
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Paradajky prelejeme vriacou vodou a ošúpeme.
  2. Nakrájame ich na štvrtky, vyberieme jadierka a tekutinu zvnútra.
  3. Papriku nakrájame na pásiky, cibuľu na polkolieska.
  4. Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme na panvici na troche oleja.
  5. Pustí šťavu, farbu a chuť.
  6. Keď je opražená z oboch strán, vyberieme ju a odložíme bokom.
  7. Do panvice hodíme cibuľu, a po nej aj papriku.
  8. Opražíme a podusíme na zníženom plameni pod pokrievkou, aby zelenina zmäkla.
  9. Päť minút bude stačiť.
  10. Pridáme paradajky a necháme ich pod pokrievkou prehriať.
  11. Osolíme a okoreníme, necháme odpariť šťavu, ak treba.
  12. Vrátime naspäť klobásu a pridáme vajcia, zamiešame a môžeme servírovať.
  13. Dochutíme individuálne soľou a korením a konzumujeme s čerstvým bielym chlebom.