Lombardská kačica so šošovicou

Suroviny:

  • 2,5 kg kačica
  • ¼ kg hnedej šošovice
  • 2 celerové stonky
  • 2 celé cibule
  • grappa
  • 2 dcl vína
  • ˝ litra vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Šošovicu varíme vo vode s jednou prekrojenou cibuľou a celerovou stonkou 20 minút.
  2. Zlejeme, vyhodíme zeleninu.
  3. Kačicu nakrájame na porcie – stehná, prsia, krídla, vložíme do hrnca kožou dole a vypekáme masť aspoň 15 minút.
  4. Na vypečenej masti osmahneme na drobno nakrájanú cibuľku a celerovú stoku.
  5. Vložíme kúsky kačice na cibuľu, prelejeme grappou a podpálime.
  6. Keď vyhorí, zalejeme vínom a vývarom.
  7. Necháme prevrieť, odpariť, nasypeme šošovicu a dusíme aspoň hodinu a pol, kým sa mäso neoddeľuje od kosti a šošovica nie je mäkká.
  8. Môžeme zahustiť lyžicou kukuričnej múky rozšľahanej vo vývare.