Mattiatelle col anatra (kačacie ragú)

Suroviny:

  • 2 cibule nakrájaná na jemno
  • 2 mrkvy nakrájané na jemno
  • 1 celerová stonka nakrájaná na jemno
  • olivový olej
  • 300g mäsa z divej kačky, bez kostí a kože, pokrájané na drobné kocky
  • 75g parmskej šunky nakrájanej na pásiky
  • za hrsť na jemno nakrájanej petržlenovej vňate
  • pár lístkov šalvie
  • 2 bobkové listy
  • 1 klinček
  • celé čierne korenie (5 zrniečok)
  • 75g mandlí
  • 1,5kg mäsitých pradajok
  • 0,5l červeného vína
  • 250ml vývaru
  • muškátový oriešok
  • kajenské korenie
  • soľ

Postup:

  1. Na panvici opražíme na oleji zeleninu so šunkou, pridáme pridáme bobkový list, klinček a korenie a a opekáme na miernom plameni, aby zmes získala peknú farbu a vôňu.
  2. Zeleninu a koreniny vyberieme, volžíme mäso z kačky a prudko osmahneme.
  3. Paradajky očistíme a nakrájame na kocky, pridáme spolu s madľami, zeleninou k mäsu.
  4. Riadne prehrejeme, pridáme víno a následne vývar, varíme asi 20 min.
  5. Okoreníme muškátovým orieškom, kajenským korením, osolíme a dôkladne premiešame.
  6. Podávame na horúcich širokých cestovinách plochého nepravidelného rezu.