Omáčka beurre blanc podľa Julie Child

Suroviny:

  • 4 lyžice octu z bieleho vína
  • 4 lyžice suchého bieleho vína
  • 2 najemno nasekané šalotky
  • soľ a biele korenie
  • 250 g masla nakrájaného na 16 kúskov

Postup:

  1. Na veľkej panvici privedieme do varu víno s octom, do ktorého sme pridali šalotku, soľ a biele korenie.
  2. Zredukujeme na jeden a pol lyžice objemu.
  3. Panvicu stiahneme zo sporáka a vmiešajte 2 hrudky masla, kým nie je zmes hladká.
  4. Pokračujeme v pridávaní masla a miešaní, pričom držíme panvicu na miernom plameni.
  5. Po pridaní všetkého masla odstavíme a ihneď podávame.
  6. Rybiu filetu ogrilujeme z oboch strán, na tanieri prelejeme omáčkou a podávame so širokými cestovinami.