Panzanella

Suroviny:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 krajce staršieho bieleho chleba
  • 3 nakrájané paradajky
  • 1 veľká ošúpaná uhorka, zbavená jadierok a nakrájaná na kocky
  • 1 veľká červená cibuľa nakrájaná nadrobno
  • hrsť čerstvých bazalkových listov
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • olivový olej
  • 2 lyžice balzamikového octu

Postup:

  1. Šalátovú misu potrieme cesnakom. Najlepšie znútra.
  2. Chlieb nakrájame na malé kocky.
  3. V šalátovej mise zmiešame všetky suroviny a potom k nim prilievame olej, kým konzistencia nie je dostatočne hladká.
  4. Dáme vychladiť na hodinu do chladničky a môžeme podávať.
  5. Všetky zložky drinku dostaneme nejako do pohára a pijeme slamkou.