Pečené jahňacie stehno s rozmarínom, ako ho robí Jamie Olivier

Suroviny:

  • jahňacie stehno s kosťou (1-2 kg)
  • citrón
  • rozmarín nasekaný najemno
  • 10 sardeliek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Jahňacinu najprv potrieme citrónom, potom do nej napicháme nožom diery, do ktorých vtlačíme rozmarín a plátky sardel.
  2. Celé stehno dobre osolíme a okoreníme.
  3. Na pekáč nalejeme trochu oleja, vložíme doň mäso a šupneme do rúry vyhriatej na teplotu 220 °C.
  4. Pečieme hodinu, ak je hmotnosť mäsa väčšia ako 1 kg, pridáme primerane na čase.
  5. Obraciame každú polhodinu.
  6. Podávame s pečenými zemiakmi.