Pistáciová bábovka

Suroviny:

  • 120 g marcipánovej hmoty
  • 100 g olúpaných mletých pistácií
  • 1 lyžica araku
  • 250 g masla
  • 250 g krupicového cukru
  • 5 žĺtkov
  • štipka soli
  • 1 lyžica araku
  • 5 bielkov
  • 180 g polohrubej múky
  • 140 g maizeny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 100 g čokoládovej polevy
  • 25 g posekaných pistácií
  • maslo a strúhanka na vysypanie formy

Postup:

  1. Marcipánovú hmotu vymiešame s pistáciami a arakom, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pokrájame na kocky.
  2. Maslo so žĺtkami, polovicou cukru, soľou a arakom vymiešame do penista.
  3. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka zapracujeme do vymiešaných žĺtkov.
  4. Pridáme múku a maizenu s práškom do pečiva a pokrájaný marcipán.
  5. Vymastenú a strúhankou vysypanú formu naplníme cestom a pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 175°C a ďalších 30 minút na 200°C.
  6. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli, natrieme na povrcha a posypeme pistáciami.