Quiche Lorraine

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • voda
  • soľ
  • kajenské korenie
  • mleté čierne korenie
  • 4 vajcia
  • 150 g syra gruyére
  • 250 ml smotany
  • soľ
  • prerastená slanina

Postup:

  1. Z múky, masla, soli a trochy vody vypracujeme krehké cesto.
  2. Rozvaľkáme ho, vložíme do okrúhlej formy a odložíme na hodinu do chladničky.
  3. Slaninu nakrájame na kocky a dozlatista opražíme na panvici.
  4. Na cesto vo forme naložíme slaninu a na ňu poukladáme plátky syra.
  5. Vajcia rozmiešame so smotanou, soľou a korením, a zmes nalejeme na plátky syra.
  6. Quiche pečieme pri teplote 200 °C asi 35 minút.
  7. Podávame ho ešte horúci, nakrájaný na trojuholníky.