Rabbit Terrine

Suroviny:

  • 1 zajac (500 g), zbavený kostí
  • 400 g bravčového bôčika
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané na jemno
  • 1 lyžička drveného suchého tymiánu
  • 1/2 cibule posekanej na jemno
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 60 g vylúpaných zelených pistácií
  • 150 g na tenko krájanej slaniny (pancetta)

Postup:

  1. Mäso zo zajka zmiešame s bravčovým a pomelieme na mlynčeku na jemno.
  2. Vo väčšej miske zmiešame mäso s ostatnými surovinami okrem slaniny, dobre premiešame rukou a odložíme na noc do chladničky.
  3. Nádobu na terinu vyložíme plátkami slaniny a natlačíme do nej mäsovú zmes.
  4. Slaninou prekryjeme aj vrch.
  5. Nádobu vložíme do väčšej misy alebo plechu, do ktorého naleje vodu asi do polovice terinovej nádoby.
  6. Pri 180°C pečieme 1 ½ hodiny.
  7. Vyberieme bochník z nádoby a necháme vychladnúť.
  8. Zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke pár dní.
  9. Podávame nakrájané na plátky s chrumkavou bagetou, listom zeleného šalátu a dijonskou horčicou.