Ratatouille

Suroviny:

  • 2 veľké baklažány
  • 4 malé cukiny
  • 2 červené alebo žlté papriky
  • 4 veľké paradajky
  • olivový olej
  • hrsť bazalky
  • 1 cibuľa nakrájaná na krúžky
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 1 lyžička cukru
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Baklažány a cukiny nakrájame na centimetrové kocky.
  2. Očistíme papriky a nakrájame na kúsky veľké 1 x 2 cm.
  3. Paradajky prelejeme v miske vriacou vodou, počkáme pol minúty a šupky olúpeme.
  4. Potom ich nakrájame na štvrtky, vyberieme z nich jadierka a vyčistíme dužinu.
  5. Nakrájame ju na menšie kúsky.
  6. Na panvici rozpálime olej a baklažány na ňom opekáme 5 minút dohneda.
  7. Vyberieme ich z panvice a to isté urobíme s cukinami a potom s paprikou.
  8. Cibuľku opražíme na panvici, pridáme cesnak a pokračujeme ešte minútu.
  9. Vmiešajte ocot a cukor, paradajky a polovicu bazalkových lístkov.
  10. Všetku zeleninu vrátime do panvice, dochutíme soľou a korením a ešte 5 minút prehrejeme.
  11. Ratarouille podávame posypané bazalkou.