Rogan Josh with cashew banana raita

Suroviny:

  • 800 g jahňacieho pliecka
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 4 rozotrené strúčiky cesnaku
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 3 malé nadrobno nasekané čerstvé čili papričky
  • 2 lyžičky drvenej rímskej rasce
  • 1 lyžička drveného kardamómu
  • 1 lyžička drvených klinčekov
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1/4 šálky opraženého maku
  • 1 tyčinka škorice
  • 400 g nakrájaných paradajok bez šupiek
  • 400 g paradajkovej šťavy
  • 250 ml bieleho jogurtu

Postup:

  1. Jahňacinu nakrájame na kocky.
  2. Na veľkej panvici zohrejeme olej a mäso na ňom opražíme dohneda.
  3. Mäso preložíme z na tanier a odložíme do tepla.
  4. Do výpeku pridáme cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, čili papričky, koreniny, mak a škoricu.
  5. Vrátime naspäť mäso, pridáme paradajky aj šťavu, privedieme do varu a na slabom plameni dusíme pod pokrievkou hodinu, kým mäso nezmäkne.
  6. Tesne pred servírovaním vmiešame jogurt.
  7. Podávame s cashew banana raita a arabským chlebom.