Ryba pečená v papillote (u nás nazývaná aj ryba v balíčku)

Suroviny:

  • filet z tresky
  • soľ
  • suché biele víno
  • mleté biele korenie
  • bobkový list
  • citrón
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pracovnú dosku rozprestrieme hárok papiera na pečenie a kvapneme naň trochu oleja.
  2. Na olej položíme okorenenú a osolenú rybu.
  3. Navrch položíme bobkový list a plátky citróna.
  4. Pokvapkáme suchým bielym vínom.
  5. Papier na pečenie preložíme a zopneme kancelárskymi spinkami, takže nám vznikne uzavretý balíček (Francúzi tomu hovoria papillot).
  6. Zabalenú rybu vložíme do rúry, zohriatej na teplotu 180 °C.
  7. Vyberieme po 10 minútach, preložíme na tanier a konzumujeme s bagetou.