Rybia polievka ako na Vianoce

Suroviny:

  • hlavy a vnútornosti z viacerých kaprov
  • ďalšie sladkovodné ryby podľa dostupnosti (zubáč, šťuka, pstruh)
  • cibuľa nakrájaná na drobno
  • cesnak nakrájaný na drobno
  • mrkva nakrájaná na kolieska
  • petržlen nakrájaný na kolieska
  • celer nakrájaný na plátky
  • paprika nakrájaná na pásiky
  • maslo
  • chlieb
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list
  • nové korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Ryby dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme soľ a korenie.
  2. Povaríme pol hodiny, kým sa mäso dobre neoddeľuje od kostí.
  3. Medzitým na panvici na masle osmažíme cibuľu, cesnak, pridáme mrkvu, petržlen a celer.
  4. Papriku na koniec.
  5. Podusíme spolu.
  6. Zeleninu dáme do hrnca a zalejeme precedeným vývarom z rýb.
  7. Prevaríme spolu.
  8. Medzičasom oberieme mäso z kostí a rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
  9. To isté urobíme aj s ikrami a vnútornosťami.
  10. Pridáme všetko do hrnca a necháme prevariť.
  11. Na masle osmažíme chlieb nakrájaný na kocky.
  12. Podávame s krutónmi, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a prilepšené kúskom ryby, ktorý sme zachránili pred rozmixovaním.