Šalát Caprese

Suroviny:

  • 1 mozarella di bufala
  • 2 zrelé paradajky voňajúce záhradou a ešte teplé od slnka
  • hrsť čerstvých bazalkových lístkov
  • olivový olej najlepší, aký si môžete dovoliť
  • aceto balsamico, najstaršie, aké máte
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • ciabatta

Postup:

  1. Výsledok je priamo závislý od kvality surovín, tu nič neobabrete náhradkami.
  2. Mozarellu nakrájame na kúsky veľkosti vlašského orecha, ak je dobrá, nedá sa nakrájať na plátky, lebo je taká mäkká, že po rozkrojení nedrží tvar.
  3. Paradajky nakrájame na kolieska.
  4. Na tanier naaranžujeme mozarellu a paradajky, posypeme lístkami bazalky. Individuálne osolíme, okoreníme a polievame olejom, prípadne i balsamicom podľa osobných preferencií.
  5. Zajedáme ciabattou, ktorou aj vytrieme zvyšky na tanieri.