Šalát z čerstvého a údeného lososa

Suroviny:

  • 350 g filety z lososa s kožou
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 hlávka šalátu podľa výberu
  • 200 g údeného lososa
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 12 cherry paradajok
  • 20 g lososového kaviáru
  • 2 lyžice najemno nakrájanej pažítky
  • citrónová šťava
  • 6 lyžíc sladkej smotany
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jemne nakrájaného kôpru

Postup:

  1. Filetu z lososa potrieme olivovým olejom, nasolíme, okoreníme a opečieme podľa možností na grile, panvici alebo v rúre.
  2. Umyjeme a osušíme šalátové listy a poukladáme ich na tanier v jednej vrstve.
  3. Upečeného lososa zbavíme kože a prstami rozdelíme na malé kúsky, ktoré poukladáme na šalát.
  4. Plátky údeného lososa rozložíme na tanier striedavo so štvrtkami varených vajec a polovičkami paradajok.
  5. Posypeme kaviárom a trochou pažítky.
  6. Zmiešame citrónovú šťavu, smotanu a horčicu a dresing dochutíme soľou a korením.
  7. Vmiešame doňho ešte kôpor a zvyšok pažítky.
  8. Šalát a dresing servírujeme osobitne, podávame ho s čerstvou bagetou.