Šalát z fenikla a pomarančov

Suroviny:

  • 1 červená cibuľa
  • 6 pomarančov
  • 2 hľuzy mladého feniklu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1 citróna a 1 pomaranča
  • nastrúhaná kôra z polovice pomaranča
  • olivový olej

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame na plátky, rozoberieme na kolieska, dáme na 5 minút do studenej vody a scedíme.
  2. Pomaranče ošúpeme a nakrájame na plátky.
  3. Fenikel umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Všetko rozložíme na tanier, osolíme a okoreníme.
  5. Pomarančovú a citrónovú šťavu premiešame s kôrou a nalejeme na šalát.
  6. Pokvapkáme olivovým olejom.
  7. Podávame chladené ako samostatný šalát, alebo s prosciuttom.
  8. Iný level je servírovať ho s rybou.