Šampiňóny plnené mletou jahňacinou

Suroviny:

  • Mleté jahňacie mäso, najlepšie z pliecka.
  • Maslo
  • Cibuľa
  • Curry korenie
  • Tymián
  • Soľ
  • mleté čierne korenie
  • hovädzí vývar
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Na masle osmahnúť nakrájanú cibuľku na drobno, veľmi pomaly 15 minút, má zostať biela, priehľadná.
  2. Pridať štedro curry korenie, tymian, soľ, mleté čierne korenie, a trocha hovädzieho vývaru a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
  3. Všetko zmiešať a nechať na noc postáť v chladničke, nech sa chute lepšie premiešajú.
  4. Natlačíme do hlavičiek z veľkých šampiňónov a dáme piecť do rúry, tak najmenej na 30 min.