Špagety s mušľami vo vínovej omáčke s paradajkami, odpichnuté čili papričkou

Suroviny:

  • 1kg mušlí
  • 1 šalotka najemno nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku na jemno nakrájaný
  • cherry paradajky rozkrojené na polovice
  • chili podľa chute
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • maslo
  • biele víno, najlepšie Muscadet
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • špagety

Postup:

  1. Špagety uvaríme o minútku menej ako al dente.
  2. Mušle očistíme od nečistôt, rozbité alebo otvorené vyhodíme.
  3. Na masle opečieme šalotku s cesnakom, pridáme chili, podlejeme vínom a necháme trochu odpariť, okoreníme, veľmi mierne osolíme, pridáme maslo, aby bola omáčka krémovejšia, cherry paradajky a mušle.
  4. Prikryjeme pokrievkom a dusime na miernom ohni, cca 5 min alebo kým sa mušle neotvoria.
  5. Neotvorené mušle skartujeme.
  6. Posypeme petržlenom, pridáme špagety, premiešame a všetko spolu pol minútu prehrejeme.
  7. Podávame okamžite horúce s dobre vychladeným vínom.