Spaghetti alla puttanesca

Suroviny:

  • špagety
  • olivový olej
  • soľ
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 3 nakrájané ančovičkové filety
  • 2 čerstvé čili papričky nakrájané na kolieska
  • za hrsť čiernych olív bez kôstky
  • 12 malých cherry paradajok prekrojených na polovicu
  • čerstvá bazalka
  • hoblinky parmezánu

Postup:

  1. Špagety uvaríme v slanej vode s kvapkou oleja ako obyčajne.
  2. Medzitým na veľkej panvici nahrejeme olej, pridáme cesnak, ančovičky a čili papričky.
  3. Prihodíme olivy a miešame 2 minúty, kým cesnak nezačne hnednúť a ančovičky sa kompletne nerozpadnú.
  4. Pridáme paradajky a prilejeme trochu vody z cestovín, zakryjeme pokrievkou a podusíme 3-4 minúty.
  5. Zlejeme cestoviny, nejakú vodu odložíme bokom.
  6. Spolu so scedenými cestovinami pridáme do panvice bazalku, vodu podľa potreby, aby sa nám to celé nelepilo.
  7. Premiešame a dochutíme, ak treba.
  8. Servírujeme posypané parmezánom.