Stratené vajcia

Suroviny:

  • vajcia
  • voda
  • ocot

Postup:

  1. Do kastrólika dáme variť vodu a pridáme do nej ocot.
  2. Do hlbšej naberačky naberieme trochu horúcej vody.
  3. Rozbité vajce necháme opatrne skĺznuť do naberačky s vodou.
  4. Vďaka tomuto malému triku sa vajce neroztečie.
  5. Naberačku s vajcom opatrne ponoríme do vriacej octovej vody, pričom pomocou polievkovej lyžice sa snažíme bielok udržať „pokope“.
  6. Asi po 1 minúte vajce lyžicou vyberieme z naberačky do vody a necháme ho variť ďalšie 2 až 3 minúty.
  7. Uvarené vajce vyberieme z vody dierovanou naberačkou a necháme dobre odkvapkať.
  8. Stratené vajce je dokonalé vtedy, keď je žĺtok úplne obalený bielkom.