Tagliatelle ai funghi porcini

Suroviny:

  • 400 g suchých širokých vaječných cestovín (tagliatelle)
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500 g čerstvých dubákov nakrájaných na kocky
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej

Postup:

  1. Hríby očistíme a nakrájame na kocky.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme cesnak.
  3. Keď sa opraží dozlatista, vyberieme ho a na panvicu nahádžeme dubáky.
  4. Opražíme ich na prudkom ohni, potom zmiernime plameň, zakryjeme a dusíme asi 15 minút.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Tagliatelle uvaríme v slanej vode s trochou oleja al dente.
  7. Zliate cestoviny nasypeme na panvicu k dubákom, dobre premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  8. Preložíme na vyhriate taniere a podávame.