Tapas s marinovanými ančovičkami

Suroviny:

  • 15 ančovičiek
  • chlieb
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
  • 4 lyžice červeného vínneho octu
  • 10 lyžíc olivového oleja
  • 1 nasekaný bobkový list
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekaného estragónu
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. V octe rozpustíme cukor a soľ, pridáme olej, bobkový list, estragón a 1 lyžicu petržlenovej vňate.
  2. Ančovičkám odrežeme hlavy a vyberieme chrbtovú kosť.
  3. Uložíme ich do keramickej misy a zalejeme nálevom.
  4. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 24 hodín.
  5. Chlieb nakrájame na plátky, pokvapkáme marinádou, položíme naň ančovičky, posypeme zvyškom vňate a podávame.