Teľací perkelt

Suroviny:

  • 500 g teľacieho pliecka
  • olej
  • 2 cibule
  • 2 lyžice hladkej múky
  • mletá červená paprika
  • rasca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 zelená paprika
  • 1 paradajka
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.
  2. Cibuľu najskôr pokrájame na drobné kúsky a potom ju opražíme na oleji, pridáme mletú papriku, rascu, soľ, korenie, nakrájanú čerstvú papriku a paradajku.
  3. Dusíme pár minút.
  4. Potom k tejto zmesi pridáme mäso, ktoré prudko opražíme, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka.
  5. Keď je mäso mäkké, poprášime ho múkou, opražíme, zalejeme vodou a povaríme ďalších 10 minút.
  6. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.