Terrine de campagne od Michele

Suroviny:

  • 400g chudého bravčového mäsa
  • 400g bravčovej pečene
  • 400g neúdeného bôčika
  • biele víno
  • 1 celá cibuľa
  • 3 klinčeky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lyžička tymiánu
  • bobkový list
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať
  • našľahané vajce
  • hrsť chlebovej striedky zaliatej mliekom
  • 1 nadrvený bobkový list
  • pohárik koňaku
  • na tenko pokrájaná slanina

Postup:

  1. Klinčeky napicháme do cibule mäso, pečeň a bôčik marinujeme vo víne cez noc s cesnakom, tymiánom, bobkovým listom a vňaťou.
  2. Zlejeme marinádu.
  3. Z cibule vyhodíme klinčeky a z marinády celý bobkový list.
  4. Pomelieme mäso, cibuľu a cesnak, pridáme zvyšok surovín, dosolíme a dokoreníme.
  5. Do terinovej formy na dno naukladáme slaninu a naložíme zmes.
  6. Zakryjeme vrstvou slaniny.
  7. Pečieme v nádobe s vodou v rúre vyhriatej na 180°C 1,5 hodiny.
  8. Odokryjeme a dopekáme zhora pri teplote 220°C najmenej pol hodiny, kým nie je terina hotová.
  9. Skúša sa nožom, keď je čistý, je hotovo.
  10. Po ochladnutí necháme v chladničke cez noc.
  11. Konzumujeme na chlebe s kyslými uhorkami, šalátom, horčicou a pohárom vína, kým sa nám neminie.