Tortellini s ricottou a šalviou

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 400 g hladkej múky z tvrej pšenice
  • 4 vajcia
  • soľ
  • voda podľa potreby
  • Na plnku:
  • 250 g ricotty
  • 1 veľké vajce
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • viazanička šalvie
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • soľ
  • maslo
  • olej

Postup:

  1. Zmiešame všetky suroviny na cesto a vodu pridávame podľa potreby tak, aby sme získali hladké, pružné cesto.
  2. Spracúvame ho 10 minút a potom ho necháme odležať v chlade.
  3. Zmiešame ricottu, vajce a parmezán.
  4. Pridáme kôru z citróna, nasekanú šalviu, šťavu z citróna a osolíme.
  5. Dôkladne vymiešame.
  6. Cesto vyvaľkáme alebo spracujeme pomocou cetovinového strojčeka, aby sme dostali primeranú hrúbku.
  7. Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kolieska s priemerom 4 cm.
  8. Rozložíme ich na dosku a prikryjeme vlhkou utierkou.
  9. Postupne plníme jednotlivé tortellini.
  10. Do stredu kolieska dáme trocha plnky a cesto preložíme napoly.
  11. Okraje navlhčíme vodou a pritlačíme k sebe, aby sa spojili.
  12. Oba konce polkruhu stočíme k sebe a pritlačíme.
  13. Cestoviny varíme max. 2 minúty vo vode s olejom a so soľou.
  14. Na panvici nahreje maslo, prihodíme doň pár lístkov šalvie a opražíme ich dochrumkava.
  15. Touto zmesou zalievame cestoviny pri servírovaní.