Úhor na zelenine

Suroviny:

  • 4 kúsky úhora po 250 g
  • 100 ml smotany
  • 50 g masla
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 mrkvy
  • 1 malý kúsok celeru
  • pár kvapiek worcestrovej omáčky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 2 citrónov
  • 200 ml mäsového vývaru
  • zväzok zelenej petržlenovej vňate
  • zväzok medovky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Kúsky úhora osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcestrovou omáčkou. Opečieme v rozpálenom masle, vyberieme a dáme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle opražíme nasekaný cesnak a očistenú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Zalejeme bielym vínom, mäsovým vývarom a smotanou. Primiešame nasekanú medovku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme kúsky úhora a odkryté pečieme v rúre pri 220°C asi 15 minút. Posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.