Vianočné koláčiky

Suroviny:

  • 500 g hrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 2 žĺtka
  • kôra z ˝ citrónu
  • hustý kyslý džem (z červených ríbezlí)

Postup:

  1. Na doske nasypeš na kopček múku, cukor, rozsekané maslo a ostatné veci a spracuješ na hladké cesto.
  2. Vytvorený bochníček necháš odležať v chladničke.
  3. Na pomúčenej doske vykrajuješ kolieska, hviezdičky, dávaš na suchý nevymastený plech (príp. papier na pečenie), polovicu potieraš rozšľahaným vajíčkom a pečieš do ružova.
  4. Dávať priamo do horúcej trúby, lebo vo vlažnej sa toto mastné cesto roztečie a stratí tvar.
  5. Po dva koláčiky zlepíš džemom a dáš odstáť do vlhka.