Vietnamské rolky s krevetami

Suroviny:

  • olúpané uvarené krevety
  • mrkva
  • jarná cibuľka
  • uhorka
  • citrónová tráva
  • thajská bazalka alebo mäta a medovka
  • ryžové plátky
  • Omáčka:
  • 100 ml vývaru
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 1 lyžička čili oleja
  • 1 lyžica limetovej šťavy
  • lyžička palmového cukru
  • nasekané čili papričky
  • nasekaná citrónová tráva

Postup:

  1. Mrkvu, uhorku a cibuľku nakrájame na tenučké plátky, citrónovú trávu nasekáme na drobné kúsky.
  2. Ryžové plátky navlhčíme a naložíme na ne všetky suroviny.
  3. Zavinieme, prekrojíme na polovice a podávame s miskou omáčky.