Vyprážané fašírky

Suroviny:

  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 2 krajce staršieho chleba
  • 100 ml mlieka
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa nakrájaná najemno
  • 2 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • strúhanka na obaľovanie
  • tuk na vyprážanie

Postup:

  1. Chlieb nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
  2. Potom ho vyžmýkame a spolu s prelisovaným cesnakom pridáme k mletému mäsu.
  3. Primiešame vajcia, čierne korenie, soľ a majorán.
  4. Hmotu dobre prepracujeme a necháme odstáť. Ideálne cez noc, ale nič sa nestane, ak začneme robiť fašírky hneď.
  5. Na panvici rozpálime tuk.
  6. Mokrými rukami z hmoty vytvarujeme fašírky (podľa vlastného vkusu).
  7. Obalíme ich v strúhanke a trochu ju pritlačíme, aby neopadávala.
  8. Fašírky vyprážame z oboch strán dozlatista.
  9. Najlepšie sú aj tak studené.
  10. Čerstvé vajce rozbijeme do šálky.