Zajac na horčici

Suroviny:

  • 5 lyžíc dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 celý zajac naporciovaný na 8 kúskov
  • 2 lyžice masla
  • 100 g prerastenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 2 najemno nakrájané šalotky
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml crčme fraîche
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • čerstvý tymian
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Kúsky zajaca precízne obalíme v zmesi horčice, oleja, soli a korenia.
  2. Necháme odstáť aspoň 3 hodiny v chladničke.
  3. Na veľkej panvici nahrejeme polovicu masla, pridáme slaninu a šalotku.
  4. Pražíme 5 minút, kým slanina nie je pekná zlatohnedá.
  5. Tento základ preložíme do hrnca.
  6. Zajaca vyberieme z chladničky a necháme ho zohriať na izbovú teplotu.
  7. Na zvyšku masla na panvici opražíme kúsky zajaca.
  8. Pražíme ich 8 až 10 minút, aby sa zo všetkých strán sfarbilo dohneda.
  9. Kúsky zajaca preložíme do hrnca na cibuľku so slaninou a prilejeme aj zvyšok horčicovej marinády.
  10. Na panvici prevaríme víno, pridáme crème frâiche a vývar, premiešame a prevaríme.
  11. Zálievku prelejeme do hrnca na zajaca.
  12. Pridáme tymian a bobkový list.
  13. Premiešajte a hodinu varíme prikryté na miernom ohni.
  14. Potom hrniec odokryjeme, pridáme poslednú lyžicu horčice, soľ a korenie podľa potreby a necháme omáčku zhustnúť.
  15. Podávame s omáčkou na blašírovaných zelených fazuľkových strukoch.